Index Vakbarát Hírportál

Vért izzadt a Liverpool, de tovább menetel a bajnoki cím felé

2020. január 24., péntek 00:00

Jürgen Klopp csapata 2-1 arányú győzelmet aratott idegenben a Wolverhampton Wanderers ellen, és folytatja rendületlen menetelését a klub történetének 19. bajnoki címe felé. A klub utoljára az 1989-90-es idényben, azaz 30 éve tudott bajnokságot nyerni, akkor 79 ponttal a második Aston Villa (70 pont) előtt. Idén a Liverpool 23 bajnokiból 22-őt nyert eddig, és egy döntetlenje is van, összesen 67 pontnál tart, 16 pont előnnyel és egy elmaradt meccsel a kezében nézeget a háta mögé.

A meccs jól kezdődött a Liverpool számára, a nyolcadik percben Trent Alexander Arnold tizedik gólpasszából ezúttal a csapatkapitány Jordan Henderson talált be fejjel. A mérkőzés kiegyenlített volt, a Wanderers Traore-Neto-Jimenez csatársora pontosan azt próbálta csinálni a Liverpool védelmével mint amit az ő csatáraik eddig minden ellenfelükkel: szétrohanni őket, gyors, pontos passzokkal a védők mögé kerülni, és gólokat lőni. Egy össze is jött nekik a második félidőben, Jimenez ugratta ki Traorét, majd a visszakapott labdát előtte a hosszúra Alisson mellett.

A Liverpool a 84. percben nyerte meg a meccset, ezúttal Henderson feladó volt, Firmino pedig végrehajtó. Neki ez volt ebben az idényben a tizedik gólja, ráadásul mind a tízet idegenben Mané ekkor már nem volt a pályán: a 31. percben cserélte le Klopp sérülés miatt, a helyén játszó Minamoto viszont elég súlytalannak tűnt. A bajnoki címre hosszú évek óta áhítozó Liverpool szurkolói az eredménynek örülhettek, de nehéz lenne nem észrevenni, hogy a két, remek és rémesen gyors szélsőhátvédjük közül Robertson fáradtnak tűnt, ahogy Salah és Mané is, a Wolves játékosai kétszer is ajtó-ablak helyzetet pocsékoltak el a második félidőben.

Rovatok