Index Vakbarát Hírportál

Bombagóllal kapott ki a Leipzig, eltűnőben Gulácsiék előnye

2020. január 25., szombat 17:33 | négy éve frissítve

Hiába lépett meg az előző fordulóban megnyugtató előnyre az RB Leipzig, Gulácsi Péter és a jelenleg sérült Orbán Willi csapata, a Frankfurt elleni szombati, meglepő botlás után ismét minimálisra olvadt az előnyük a tabellán, igaz, az első helyüket továbbra is tartják a 2-0-s vereség ellenére is.

A Frankfurt a második félidő elején, a 48. percben került előnybe Almamy Touré bombagóljával. A mali játékos először volt eredményes a Bundesligában, az első gól pedig elég emlékezetesre sikerült: az alapvonaltól a 16-os előterébe visszaérkező labdára csapott le, remekül érezte, hogy nagyobb esélye van a gólszerzésre, mint a lövésre készülve a kaputól hátráló Timothy Chandlernek, és elvállalta a kapáslövést, ami Gulácsi mellett elsüvítve a jobb felsőben landolt.

A Leipzig minden erejével azon volt, hogy legalább egy pontot mentsen az idegenbeli meccsen, de a Frankfurt jól szervezett védelmével nem tudtak mit kezdeni. Sőt, a legvégén még a Leipzig kapott egy újabb gólt, Filip Kostić elé tálaltak kihagyhatatlan helyzetben, így lett 2-0 a vége, amivel a Leipzig 9 meccses veretlen sorozata szakadt meg a bajnokságban.

.

Mivel a Borrusia Mönchengladbach hátrányból fordítva nyerni tudott a Mainz ellen otthon, az esti meccsen pedig a Bayern München is nyerni tudott – 5-0-ra ütötték ki az ötödik helyen álló Schalkét –, újra elég szoros lett az élmezőny, hiszen a még mindig első Leipzig mögött egy ponttal jön a Bayern, mögöttük pedig szintén egy ponttal a Mönchengladbach.

Eredmények

Rovatok