Index Vakbarát Hírportál

NB I.: A Fradié az év első meccse, 4-0-ra ütötték ki a Paksot

2020. január 25., szombat 16:46

1936 óta először, 84 év elteltével rendeztek újra januári bajnoki mérkőzést az NB I.-ben, a történelmi forduló első meccsén pedig a címvédő Ferencváros nyert a Paks ellen 4-0-ra a Groupama Arénában rendezett mérkőzésen.

A bajnoki listavezető nem várt sokáig az új év felavatásával, és Olekszandr Zubkov már a harmadik percben megszerezte a vezetést nekik – Tokmac Nguen a védőkről lecsúszó beadását határozottan vágta a kapuba az ukrán játékos.

A Fradi remekül keretbe foglalta az első félidőt azzal, hogy a 43. perc elején megduplázta előnyét, Franck Boli furcsa mozdulattal talált be, miután megelőzte mind a paksi védőket, mindig a kapust.

A címvédő a második félidő elején sem állt le, Isael növelte a tétet egy távoli szabadrúgással – a beadásnak is beillő tekerésbe senki nem ért bele, ez zavarta meg a kapus Rácz Gergőt, aki csak nézni tudta, ahogy a labda a hosszú sarokba pattan.

A Paks helyenként éledező játéka viszont nem hozott eredményt, még a 65. perc előtt Zubkov duplájával 4-0-ra nőtt a Fradi előnye. Az ukrán játékos egy labdaszerzés után kapott remek labdát a tizenhatoson belül, és habozás nélkül a jobb alsóba csavart. A 78. percben Varga Roland akár a Fradi ötödik gólját is meglőhette volna, de egy jó kiugrás végén, három védő között Rácz lábát találta el a 16-osról indított lövéssel, így maradt a négygólos különbség a végére is.

.

A Fehérvár otthon játszott 0-0-t a Honvéddal, így leszakadóban van a Fradi mögött, a Kisvárda Mezőkövesden kapott ki 1-0-ra, a DVTK hátrányból fordítva nyert 3-1-re a ZTE ellen, 1975 augusztusa óta az első zalaegerszegi győzelmét aratva, míg a Kaposvár a szezonban először játszott döntetlent, a Felcsút ellen értek el 1-1-et. Vitelki Zoltán 4-0-s kiütéssel mutatkozott be a Debrecen kispadján, az Újpestet fogadva nyert a DVSC. Az Újpestben a korábbi gólkirályjelölt Feczesin Róbert helyére igazolt Bacsa Patrik 5 perc után piros lapot kapott.

A Fehérvár meccse előtt megsérült egy Honvéd-szurkoló, akinek hanggránát robbant fel a kezében, több ujját is súlyosan roncsolva.

Eredmények, NB I., 17. forduló

Ferencvárosi TC-Paksi FC 4-0 (2-0)

Mol Fehérvár FC - Budapest Honvéd FC 0-0

Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 1-0 (1-0)

Zalaegerszegi TE FC-Diósgyőri VTK 1-3 (0-0)

Kaposvári Rákóczi FC-Puskás Akadémia FC 1-1 (1-1)

Debreceni VSC-Újpest FC 4-0 (0-0)

Rovatok