Index Vakbarát Hírportál

Gulácsiékhoz igazolt a Fradi BL-álmait összetörő Dani Olmo

2020. január 25., szombat 12:53

Szombat kora délután hivatalos közleményben jelentette be a Bundesliga első helyén álló RB Leipzig, hogy leigazolták a Dinamo Zagreb egyik legjobbjaként számon tartott spanyol középpályást, Dani Olmót.

A Barcelonában nevelkedett Olmo a magyar futballszurkolóknak is ismerős lehet, nyáron a Dinamo Zagrebbel játszott a Ferencváros ellen a Bajnokok Ligája-selejtezőjében, és a horvátországi meccsen, majd a Groupama Arénában is betalált az 5-1-es összesített eredménnyel horvát továbbjutást hozó párharcban. A két gólja közül talán a zágrábi volt a látványosabb, ott egy kötény után talált be.

Olmo kapcsán már a nyáron arról cikkeztek, hogy elvihetik a horvát csapattól, ahova 16 évesen igazolt, ám ez akkor még nem történt meg, így a pletykaözön januárban újraindult: a Milant, de egy barcelonai visszatérést is emlegettek. Végül a Bundesliga jelenlegi elsőjét választotta a gólerős, a spanyol válogatottban egy meccsen egy gólt szerző játékos, aki a legutóbbi három (inkább két és fél) horvát idényben 29 gólig jutott.

Rovatok