Index Vakbarát Hírportál

Kapushiba után botlott a rangadón a Juventus

2020. január 27., hétfő 08:27

Az olasz labdarúgó-bajnokság, a Serie A 21. fordulójában két rangadót is rendeztek. A gyenge formában lévő Napoli nagy meglepetésre, hazai pályán 2-1-re legyőzte a listavezető és címvédő Juventust. A római derbin az AS Roma és a Lazio 1-1-es döntetlent játszott egymással.

A 152. fővárosi derbit a bajnokság negyedik helyén álló AS Roma kezdte jobban. A 26. percben Bryan Cristante ívelt a Lazio kapuja elé, ahol a Roma bosnyák támadója, Edin Dzeko megelőzte a kapuból nagyon rosszul kimozduló Thomas Strakoshát, és a kapuba fejelte a labdát, 1-0.

A Lazio tíz percig sem volt hátrányban, mivel a 38. percben máris kiegyenlítettek. Egy szöglet után a Roma védője, Davide Santon fejelte az égbe a labdát, amitől Pau Lopez kapus teljesen elbizonytalanodott, és olyan szerencsétlenül ért a labdába, amivel majdnem öngólt szerzett. Végül a Lazio védőjéről, Francesco Acerbiről került a hálóba a labda.

A szezon egyik legnagyobb potyagólja volt ez.

A 2020-ban bajnoki meccsen eddig még nyeretlen Napolinak előzetesen nem sok esélyt adtak a Juventus ellen, azonban Gennaro Gattuso csapata rácáfolt a várakozásokra. A 63. percben  Lorenzo Insigne távoli lövése kipattant a Juventus lengyel kapusáról, Wojciech Szczesnyről, amire honfitársa, Piotr Zielinski csapott le, és egyből a Juve kapujába lőtt, 1-0.

A 86. percben aztán Lorenzo Insigne volt eredményes, egy beadás után félfordulatból húzta a labdát a kapuba, 2-0. A meccs végén Cristiano Ronaldo szezonbeli 17. góljával már csak 2-1-re tudott szépíteni a Juventus. Ez volt a második vereségük a bajnokságban, amit még így is három pont előnnyel vezetnek az Inter előtt.

Serie A, 21. forduló:

szombaton játszották:

pénteken játszották:

Rovatok