Index Vakbarát Hírportál

Szurkolók támadták meg a Manchester United alelnökének házát

2020. január 29., szerda 09:18

Kedd este 20-30 szurkoló támadta meg Ed Woodward, a Manchester United ügyvezető alelnökének házát, írja a BBC. A szurkolók görögtüzet dobáltak át a kapun, miközben azt skandálták, hogy Woodward meg fog halni. A BBC úgy tudja, hogy Woodward nem tartózkodott a házban, amikor az incidens történt. A rendőrség már keresi a támadás résztvevőit.

 A klub közleményben reagált a történtekre. Azt írták, akiről kiderül, hogy bűncselekményt követett el, örökre ki fogják tiltani a Manchester United stadionjából.

Egy dolog, ha a szurkolók hangot adnak a véleményüknek, és egy másik, ha bűncselekményt követnek el és mások életét veszélyeztetik. A történtekre egyszerűen nincs mentség. 

Woodwardot régóta kritizálják a szurkolók, mivel ő felelős a csapat igazolásaiért, és az elmúlt években a Manchester United rendre befürdött az új játékosokkal, elég csak Radamel Falcao, Angel Di María vagy Memphis Depay esetére gondolni. 

Hiába költött a klub minden évben súlyos összegeket erősítésre, a csapat eredményein nem látszottak meg az eurómilliók: Sir Alex Ferguson 2013-as visszavonulása óta egy második hely a csapat legjobb eredménye a Premier League-ben, ezenkívül mindössze egy FA-kupát és egy Európa-ligát tudott nyerni a MU. Jelenleg ötödik helyen állnak a bajnokságban, hat ponttal lemaradva a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő 4. helytől. 

Rovatok