Index Vakbarát Hírportál

Robog a Liverpool a márciusi bajnoki cím felé

2020. január 29., szerda 22:44 | aznap frissítve

A West Ham Unitedet utoljára 2018 augusztusában verte meg az eddig mindössze két bajnoki pontot vesztő Liverpool. Ebben a bajnokságban még nem találkoztak, 2019 februárjában pedig 1-1-et játszottak.

A Liverpool szerda este bepótolta azt, ami tavaly elmaradt. Salah 11-esből szerzett góljával a 33. percben vezetést szerzett, az 52. percben pedig Salah gólpassza után Oxlade-Chamberlain növelte az előnyt.

A West Ham nemrég kinevezett edzője különben az a David Moyes, aki 2002 és 2013 között a Liverpool ősi riválisának, az Evertonnak volt a menedzsere.

A 20 csapatos bajnokságban a West Ham a még éppen nem kieső, 17. helyen áll jobb gólkülönbségével, a Liverpool pedig 19 pont különbséggel vezet a második Manchester City előtt.

Ha a liverpooliak formája kitart, akkor nem kizárt, hogy már márciusban bajnoki címet ünnepelhetnek.

A Ligakupa elődöntőjében a Manchester Unitednek kis híján sikerült a bravúr. Miután hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a Manchester Citytől, idegenben 1-0-ás győzelmet aratott Matić góljával, így 3-2-es összesítéssel kiesett. Apró érdekesség, hogy a gólszerzőt a 76. percben kiállították. A döntőt március elsején a Manchester City és az újonc Aston Villa vívja.

Rovatok