Index Vakbarát Hírportál

16 évesen két gyereket nevelt az Aston Villa brazil sztárja

2020. január 29., szerda 07:35

A FourFourTwo futballmagazinnak adott interjút az Aston Villa csatára, Wesley Moraes. A brazil csatár öt gólt lőtt már eddig a szezonban, legutóbb január elsején a Burnley ellen volt eredményes (2-1-re nyertek). A Villa a kiesés ellen harcol, és a hosszú küzdelem egyik kulcsfigurája a 22 millió fontért a belga Bruges-től igazolt 191 centis center lehet. 

A most 23 éves Moraes elmesélte elég kalandos életét.

Sokkot kapott 14 évesen, amikor a barátnője azt mondta neki, hogy várandós. 16 évesen megszületett a második gyereke egy másik nőtől. Moraes nem adta fel az álmait, noha csavargyárba kellett menni dolgoznia, hogy el tudja tartani a családját, illetve tudja támogatni az édesanyját. 9 embert tart most el a fizetéséből, börtönben lévő drogdíler unokaöccsének a gyerekét is.

Felelősséggel tartozom értük. Én vagyok az egyetlen, akinek van pénze, úgyhogy segítek mindenkinek. Ha megtehetem, miért ne? Nem sok játékos ment át azon, amin én. Reggel dolgoztam, délután edzettem, este iskolába jártam. Általában éjfélre értem haza, borzalmasan nehéz volt.

Moraesre az Atletico Madrid scouthálózata figyelt fel, de Diego Simeonénak végül nem kellett, és mivel még nem volt nagykorú, el kellett hagynia Spanyolországot, és Szlovákiába szerződött. A Trencín-Steaua (2-3) BL-selejtezőn a szlovákok mindkét gólját ő jegyezte, amire a Bruges is felfigyelt, és megvásárolta. A nyáron az Aston Villa szerezte meg, ahol kiderült, hogy az egyik lába rövidebb, mint a másik.

David Neres sérülése miatt a válogatottban is bemutatkozhatott november 15-én, Argentína volt az ellenfél.

„Azt vettem, hogy az egyik szögletnél ott áll mellettem Messi. Azt kérdezgettem magamtól, ez vajon tényleg igaz lehet? A mezre az összes csapattársamtól autogramot kértem, bekereteztettem, és elküldtem anyámnak.”

Moraes hamarosan kupaért játszhat az Aston Villával, miután a Leicester City legyőzésével bejutottak az angol Ligakupa döntőjébe

Rovatok