Index Vakbarát Hírportál

Még egy ilyen, és kurvára lecseréllek!

2020. január 30., csütörtök 08:42

A Manchester City játssza az Aston Villával az Angol Ligakupa döntőjét, miután a City kikapott a Manchester Unitedtől szerda este az elődöntő visszavágóján. Az első meccset 3-1-re nyerte idegenben Pep Guardiola csapata, így hazai pályán belefért az 1-0-ás vereség.

Frusztráló győzelem a Unitednek, amely magához képest egész dominánsan játszott, benyomta a szokatlanul szétszórt City-t.

Ole Gunnar Solskjaer csapata az első félidő közepén szerzett vezetést, amikor egy szabadrúgás után a tizenhatos vonalának környékén Nemanja Matichoz került a labda, és a rövid alsó sarokba rúgta.

A gólszerzőt aztán a 75. percben második sárgával kiállították, de a vendégek így is jobban játszottak, az utolsó 10 percben benyomták a City-t. Helyzetük csak egy akadt, amikor pár perccel a vége előtt szabadrúgáshoz jutottak a kaputól 20 méterre, tökéletes helyzetben.

Mata, Andreas Pereira és Fred sündörgött a labda körül, majd a spanyol kinézett az oldalvonal felé, és otthagyta a labdát, amely mögé utóbbi két játékos állt. Végül Fred rúgta el, a sorfalban elakadt a lövése. Általában Mata a végrehajtó, de Pereira is lőtt már szabadrúgásgólt a Unitedben, nagyon furcsa, hogy a leggyengébb emberre hagyták a lövést.

Solskjaeréknak különösen frusztráló lehet ez a hiba, mert 0-2-es győzelemmel a ligakupa szabályai szerint kiegyenlítették volna a párharcot, és még csak hosszabbítást sem kellett volna játszaniuk 10 emberrel, azonnal jöttek volna a tizenegyesek.

Solskjaer a meccs után már nem tűnt túl idegesnek a kiesés miatt, meccs közben viszont volt egy kemény pillanata, amit a kamera is elkapott. 

A 60. perc környékén idegesen kiabált be a pályára:

Még egy ilyen, és kurvára lecseréllek!

- és közben mutogatott is.

Az angol sajtó szerint Jesse Lingardnak szólt a fenyegetés, ezt látszik alátámasztani, hogy a középpályást öt perc múlva le is cserélte Solskjaer. Pontosan nem tudni, mi rosszat tett Lingard, de valószínűleg többször kulcspillanatban veszített labdát.

Az Angol Ligakupa-döntőt március 1-jén rendezik a Wembley-ben.

Rovatok