Index Vakbarát Hírportál

16 éves magyar akadémistát igazolt a Parma

2020. február 1., szombat 15:26

A Vasas Kubala Akadémia tehetséges akadémistája, a 16 esztendős Fiáth Bence 2 és fél éves profi szerződést írt alá az olasz élvonalban szereplő SSD Parma Calcio 1913 csapatánál – olvasható az akadémia honlapján.

Gyermekkori álmom teljesülhetett azzal, hogy egy európai topbajnokságban szereplő, első osztályú klub utánpótlás-csapatában nevelkedhetek. Szeretném megköszönni a Vasas Kubala Akadémiának, azon belül is elsősorban Nagy Miklós ügyvezetőnek, hogy az akadémián eltöltött hónapok alatt végig érezhettem a klub támogatását és bizalmát.

– mondta a fiatal játékos, hozzátéve, hogy jól esett neki, hogy az ügyvezető tudta, milyen sokat jelent neki ez a lehetőség és folyamatosan mellette állt.

Fiáth megköszönte az akadémián dolgozó edzők és szakemberek lelkiismeretes munkáját is, mert mint mondta, nélkülük nem jutott volna el idáig. A csapattársainak azt üzente, hogy nagyon jól érezte magát velük és sok sikert kíván nekik.

A jelenleg utánpótlás-válogatott Fiáth Bence az akadémia honlapja szerint egy jó felépítésű, kreatív középpályás, aki fél évvel ezelőtt érkezett a MOL Fehérvár FC együttesétől a Vasashoz.

Rovatok