Index Vakbarát Hírportál

Setién: Nem vagyok Piqué apja, majd akkor aggódom, ha nem edz rendesen

2020. február 1., szombat 14:29

Egy hónap sem telt el azóta, hogy Quiqe Setiént nevezték ki a Barcelona élére, de a szakember már ennyi idő alatt is átélt néhány megpróbáltatást. A pályán nyújtott teljesítménnyel kapcsolatban főleg a Valencia elleni 2-0–s vereség miatt érték kritikák, azon kívül pedig Gerard Piqué tevékenysége vetett fel kérdéseket, aki egyesek szerint túl sokat utazgatott üzleti ügyekben. Setién ez utóbbiról beszélt most, és elmondta, egészen addig nem fog ezzel foglalkozni, amíg a játékosa kellően felkészült – írja a Goal.com.

Piqué az elmúlt időszakban rengeteget foglalkozott a Kosmos Tennis nevű cégével, ami sokat segített abban, hogy átalakíts a Davis-kupát Madridban. Emellett befektetett egy sor más dologba is az izotóniás italoktól kezdve a napszemüvegeken és az esportokon át az organikus hamburgerekig. A játékos néhány éve egyetemre is elment, de Setien szerint ezzel nincs semmi gond, mert a játékosa megfelelően edz.

Egyik játékosomnak se vagyok az apja, az edzőjük vagyok. Akkor fogok aggódni miattuk, ha nem edzenek megfelelően. Miért kéne nekem megmondani, hogy mit csinálhatnak és mit nem?

– mondta a szakember a spanyol Sport szaklapnak, hozzátéve, hogy Piqué kellően érett ahhoz, hogy ezt fel is fogja.

Szerinte Piqué mindent belead az edzéseken, ezért semmi oka nincsen annak, hogy a magánéletével foglalkozzon. Azt ugyanakkor kiemelte, hogy senkivel nem fog kivételezni: ha látja, hogy valaki nem úgy teljesít, ahogy kellene neki, azt le fogja cserélni. Mint mondta, végül mindenképpen ő lesz felelős a vereségért, így azt fogja pályára küldeni, akivel a legnagyobb eséllyel el tudja kerülni azt.

Rovatok