Index Vakbarát Hírportál

Haaland nem bír leállni, 135 perc alatt már 7 gólnál jár

2020. február 1., szombat 18:18 | aznap frissítve

Tovább folytatta elképesztő menetelését a Borussia Dortmundnál a norvég Erling Haaland:  a norvég tehetség először volt kezdő új csapatánál, a bizalmat pedig egy újabb duplával hálálta meg az Union Berlin elleni, 5-0–val végződő meccsen.

A Dortmund a 13. percben szerzett vezetést Jadon Sancho góljával, öt perccel később pedig jött Haaland, aki egy középre érkező labdára érkezett tökéletesen, megduplázva ezzel az előnyt. A második félidőben aztán előbb Marco Reus talált be büntetőből, majd Axel Witsel lőtt gólt, a 77. percben pedig megint jött Haaland, aki Julian Brandt sarkazós passza után némi szerencsével lőtte be az ötödiket.

Lucien Favre rögtön le is cserélte a norvég tehetséget a második gól után, aki így jelenleg 135 játékperc alatt már 7 találatnál jár, a Dortmund pedig ezzel a győzelemmel átmenetileg feljött a harmadik helyre a tabellán. Haaland az RB Leipzig által leigazolt Dani Olmo mellett az egyik katalizátora volt a Bundesliga történelmi szintű téli költekezésének, de az megint kiderült, hogy nem csinált rossz vásárt vele a csapata.

meccs

A Bayern München a Mainz otthonában győzött 3-1–re, méghozzá úgy, hogy a bajorok az első 26 perc alatt rámolták be mindhárom góljukat. A rémálomba illő kezdés után a Mainz még a 45. percben szépített Jeremiah St. Juste találatával, de a második félidőben nem lőttek újabb gólt, így simán kaptak ki. A meccsen a magyar válogatott Szalai Ádám is pályára lépett a Mainznál, a 74. percben cserélte be őt az edzője.

A Bayern ezzel a győzelemmel át is vette az első helyet a tabellán, miután az RB Leipzig 2-2–es döntetlent játszott a Mönchengladbachhal. Gulácsiék az első félidőben kétgólos hátrányba kerültek, de Schick az 50. percben szépített, Plea pedig a 61. percben rövid úton kiállíttatta magát, így minden esélyük megvolt a győzelemre. Nkunku lőtt is egy hatalmas gólt a 89. percben, de még egy gólra már nem maradt idejük, így maradt a 2-2.

A Hoffenheim a Bayer Leverkusent verte 2-1–re, az Augsburg a Werder Brement múlta felül ugyanilyen arányban, a Düsseldorf pedig 1-1–es döntetlent játszott a Frankfurttal.

tabella

Borítókép: Erling Haaland a Dortmund-Union Berlin meccsen. Fotó: Jörg Schüler/Getty Images

Rovatok