Index Vakbarát Hírportál

Benzema villanása döntötte el a madridi derbit

2020. február 1., szombat 21:10 | aznap frissítve

Egy semmiből jött támadás és Benzema villanása döntötte el a spanyol bajnokság 22. fordulójában, szombaton rendezett madridi derbit, amin a Real Madrid 1-0–ra verte az Atlético Madridot. A meccs egyperces gyászszünettel kezdődött a vasárnap helikopter-balesetben elhunyt amerikai kosaras legenda, Kobe Bryant emlékére.

Az első félidőben nem született gól, helyzetből azonban akadt néhány: az Atlético többször is megdolgoztatta a Real kapujában álló Courtois-t, Ángel Correa pedig a kapufát rezgette meg. A második félidőben aztán viszonylag hamar vezetést szerzett a Real, a bal szélen Mendy kapott jó labdát, amit remekül tett továb középre, Benzema pedig közvetlen közelről bombázott a kapuba.

A szünetben pályára küldött Vinícius Júnior a második félidőben többször próbára tette még az Atlético hálóját védő Oblakot, de betalálni nem tudott, így maradt az 1-0, a Real pedig továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát.

meccs

A Granada hazai pályán hátrányból fordítva 2-1-re győzte le a sereghajtó Espanyolt a forduló nyitómeccsén, a Valladolid pedig a Mallorcát győzte le 1-0–ra, ezzel három hónap után először tudott győzni a bajnokságban. A Valencia továbbra is őrzi a hazai veretlenségét, miután egy, a 77. percben szerzett góllal győzte le a kiesés ellen küzdő vendég Celta Vigót a szombati játéknap zárómeccsén.

tabella

Rovatok