Index Vakbarát Hírportál

NB I.: megszenvedett a Fradi a három pontért Kisvárdán

2020. február 1., szombat 20:03 | aznap frissítve

Sokáig úgy tűnt, hogy döntetlen lesz a vége, de végül 2-1–re győzött az éllovas Ferencváros a Kisvárda otthonában az NB I. 18. fordulójának szombati játéknapján, így továbbra is magabiztosan őrzi az előnyét a tabellán.

A Fradi erősen kezdte a meccset, komoly fölénybe is kerültek, ez pedig a nyomást pedig a 29. percben Boli váltotta gólra. A vendégek a vezető gól megszerzése után érezhetően visszavettek a tempóból, a Kisvárda pedig Dibusz megingását kihasználva tíz perccel később egyenlíteni is tudott Obradovic találatával. A második félidőben aztán kicsit kiegyenlítettebbé vált a játék, de hiába voltak helyzetei a hazaiaknak, igazán nagy helyzetbe a Fradi került, Zubkov azonban ezt nem tudta kihasználni.

A Kisvárda az idő múlásával egyre bátrabban kezdett játszani, kíméletlenül őrizték a döntetlent, a  hajrában azonban így is a Fradi örülhetett: a csereként beállt Varga Rolandot a hazaik görög légiósa, Berios buktatta a tizenhatoson belül, és hiába tiltakoztak a Kisvárda játékosai, a bíró befújta a tizenegyest, amit Isael értékesített is.

A címvédő így nehezen ugyan, de három ponttal távozott Kisvárdáról, és már 15 meccs óta veretlen a bajnokságban.

meccs

A többi meccsen a DVTK hatalmas ködben verte 2-0–ra a Kaposvárt, a Mezőkövesd pedig a Honvédot verte, így jelenleg a második helyen állnak a bajnokságban. A kiesés elől menekülő Paks a tabellán közvetlen rivális Zalaegerszeget verte 2-0–ra, egyebek mellett Böde szép szólógóljával, így átmenetileg fellélegezhet.

A Felcsútnak is minden esélye megvolt a győzelemre: több helyzetük is volt, sőt, a végén emberelőnybe is kerültek, de nem tudtak előnyt kovácsolni ebből, és 0-0–s döntetlent játszottak a Debrecennel. A második félidő elején egy tizenegyes-gyanús helyzet is volt a Felcsút javára, de hiába esett el Slagveer, a játékvezető nem fújt semmit.

A játéknap utolsó meccsén a Fehérvár 1-0–ra nyert az Újpest vendégeként. A találkozó egyetlen gólját a csereként beállt Petrjak lőtte a hajrában, aki a szintén csereként beállt Hodzic passza után került helyzetbe.

OTP Bank Liga, 18. forduló

Kisvárda Master Good-Ferencváros 1-2 (1-1)

Puskás Akadémia FC-Debreceni VSC 0-0

Diósgyőri VTK-Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (2-0)

Paksi FC-ZTE FC 2-0 (1-0)

Budapest Honvéd FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (1-1)

Újpest FC-MOL Fehérvár FC 0-1 (0-0)

Rovatok