Index Vakbarát Hírportál

Guardiola Michael Jordan-hasonlattal védte meg Mourinhót

2020. február 1., szombat 10:11 | aznap frissítve

Vasárnap találkozik egymással először Pep Guardiola és José Mourinho azóta, hogy utóbbit kirúgták a Manchester Unitedtől. Mourinho távozása miatt sokakban felmerült, hogy a portugál szakember módszerei fölött eljárt az idő, Guardiola azonban egy pénteki sajtótájékoztatón megvédte a kollégáját, és azt mondta, nem lehet egy szezon alapján megítélni a munkáját – írja az Independent.

José értékét menedzserként nem lehet egy szezon alapján megítélni. Az egész 15-20 éves karrierjét figyelembe kell venned. Gyakran ítélnek meg minket az utolsó meccsünk, vagy egy tettünk alapján, de én  próbálok máshogy gondolkodni, szerintem ennek több értelme van.

– mondta Guardiola, hozzátéve, hogy minden edzőnek vannak jó és rossz szakaszai a karrierjében, Mourinho pedig ezektől függetlenül mindig keményen dolgozott, amit tisztelni kell.

A katalán szakember szerint hiába nyer valaki egy rakás trófeát, az első kudarc után sokan rögtön azt fogják gondolni, hogy nem tett le eleget az asztalra. Mint mondta, még a hatszoros NBA-bajnok Michael Jordan sem tudott mindent szezonban nyerni, de ettől még ő volt a legnagyobb sportoló. 

Guardiola és Mourinho viszonya elég messzire vezet vissza, a La Ligában pedig komoly rivalizálásig is fajult, mikor előbbi a Barcelonát, utóbbi pedig a Real Madridot irányította. A Premier League-ben is minden adott volt egy hasonló intenzitású viszályhoz, hiszen a két manchesteri csapatot igazgatták, itt azonban Mourinho sosem tudta igazán megközelíteni Guardiola csapatát. Mourinho azóta már a Tottenhamnél dolgozik, csapata vasárnap 17:30-kor csap majd össze a Cityvel.

Rovatok