Index Vakbarát Hírportál

Rég láttunk ennyire röhejes gólt profi focistáktól

2020. február 2., vasárnap 17:21

Ritkán látni első osztályú profi labdarúgó-bajnokságban annyira nevetséges gólt, mint amilyet a Lazio olasz csatára, Ciro Immobile szerzett a SPAL ellen a SerieF A 22. fordulójában.

A 28. percben a félpályánál kapott jó kiugratást Immobile. Kötényt adott a védőnek, majd a kapus mellett is elvitte a labdát, de akkora volt a lendülete, hogy az alapvonalig sodródott. Úgy tűnt, ezzel el is hal támadás, csakhogy a kapus nem ment vissza a kapujába, hanem megpróbálta leszerelni a csatárt. Immobile addig forgolódott, hogy el tudta lőni a labdát a 16-os szélén bohóckodó kapus mellett.

Még ez sem lett volna végzetes, de az üres kapuban biztosító védő rossz ütemben ugrott fel, hogy kifejelje az ívelést, így a labda simán behullott a kapuba. Immobile is csak röhögni tudott a gólon, a SPAL játékosai viszont magukba roskadtak, a hibázó védő hosszú másodpercekig fel sem állt a földről. 

Ekkor már 2-0-ra vezetett a Lazio (az első gólt is Immobile szerezte), a félidőben pedig 4-0 volt az állás, tehát nem ezen a gólon ment el a meccs a Spalnak. A vége 5-1 lett, Immobile mellett az ecuadori Felipe Caicedo is duplázni tudott. A SPAL becsületgólját Simone Missiroli szerezte a 65. percben: a 33 éves középpályás szép cselsorozat után lőtt a Lazio kapujába. 

A Spalnak lőtt duplájávál Immobile már 25 gólnál jár a bajnokságban, nagy fölénnyel vezeti a góllövőlistát a 19 gólos Cristiano Ronaldo előtt. Győzelmével a Lazio ideglenesen feljött a második helyre, a SPAL maradt az utolsó. 

További eredmények, Serie A, 22. forduló:

Rovatok