Index Vakbarát Hírportál

Mesteri gólokkal győzték le az AS Romát

2020. február 2., vasárnap 09:15

Nagy meglepetésre 4-2-re kikapott a Seria A olasz labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában a negyedik helyen álló AS Roma a 13. Sassuolótól szombaton.

Hamar elment a meccs a Roma számára, a 26. percben már 3-0 volt a hazaiaknak. Főleg az olasz Francesco Caputo játszott nagyot, 16 perc alatt két gólt lőtt a csatár. Az elsőnél a lövés előtt szépen fektette el a tisztázni igyekvő védőt, a másodiknál könnyebb dolga volt, a sakk-matt helyzetig kijátszott támadás végén csak a kapuba kellett passzolnia a labdát. A Sassuolo harmadik góljához az kellett, hogy a Roma védői könnyelműen eladják a labdát saját térfelükön. 

Caputo első gólja:

 Caputo második gólja:

 Hiába szépített kétszer is a Roma a második félidőben, Jeremie Boga a 74. percben bebiztosított a Sassuolo győzelmét. Ez is szép gól volt, az elefántcsontparti középpályás egy finom csel után lőtte ki a hosszú sarkot. 

 Vereségével az AS Roma kezd egyre jobban leszakadni a harmadik helyen álló Laziótól, már 7 pont a hátránya a másik római csapathoz képest, úgy, hogy a Lazio kevesebb meccset játszott. A Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helye is veszélybe került a Romának: ha az 5. helyen álló Atalanta nyer vasárnap a Genoa ellen, akkor megelőzi a tabellán a Romát. 

Rovatok