Index Vakbarát Hírportál

Simán nyert a Juventus a Fiorentina ellen, Ronaldo duplázott

2020. február 2., vasárnap 14:54 | aznap frissítve

Könnyedén, 3-0-ra nyert a Juventus a Fiorentina ellen a Seria A olasz labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Hatalmas fölényben kezdte a meccset a bajnokságot vezető Juve, az első negyedórában 80 százalékban birtokolták a labdát. A kibekkelt kezdeti rohamok után a Fiorentinának is akadtak helyzetei, a 21 percben egy dupla sarkazás után kellett védenie Wojciech Szczesnynek. 

A 40. percben  megszerezte a vezetést a Juventus: rövid videózás után kapott tizenegyest a Juventus, az egyik Fiorentina-védő kezéhez ért a labda. A kapus Bartlomiej Dragowski hiába ért bele Cristiano Ronaldo lövésébe, védeni nem tudott. 

Ronaldo zsinórban kilencedik bajnokiján szerzett gólt, ezzel beállította a francia Juve-legenda, David Trezeguet 2005-ös rekordját. 

A 67. percben Gonzalo Higuain helyére Paolo Dybala állt be. Az argentin játékos bemelegítés közben megölelte a Fiorentina edzőjét, Guiseppe Iachinit, akivel a Palermónál dolgozott együtt.

  A 80. percben egy újabb büntetővel növelte előnyét a Juventus; az ügyesen cselezgető Rodrigo Bentacurt rúgták fel a védők, jogos volt a büntető. Ugyanúgy Ronald állt a labda mögé és ezúttal sem hibázott. Ez volt Ronaldo 19. gólja a bajnokságban, de még így csak második a góllövőlistán a 23 gólos Ciro Immobile mögött.

A 90. percben Matthijs de Ligt állította be a végeredményt, Dybala szöglete után fejelt gólt a holland védő. Ez volt a nyáron igazolt de Ligt második gólja a Juventusban. 

 A vasárnapi győzelmével a Juventusnak 22 forduló után 54 pontja van, 6 pont az előnye a bajnokságban a második Interrel szemben, igaz, a milánói csapat vasárnap este még pályára lép. 

Rovatok