Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák Balázsnak megköszönte arab klubja

2020. február 4., kedd 08:01

A 108-szoros magyar válogatott futballista, Dzsudzsák Balázs szinte biztosan távozik klubjától, az Egyesült Arab Emirátusok bajnokságának egyik leggyengébb szereplőjétől, az Ittihad Kalbától.

A klub ugyanis az Instagramon köszönte meg a szélsőnek és a szintén 33 éves brazil védő, Henrique-nek az eddigi szolgálatait. A hétvégi 3-1-es vereségkor még mindketten a pályán voltak. Dzsudzsáknak még fél évig szól a szerződése. 

A válogatott csapatkapitánya 2018-ban ment ehhez a csapathoz, az országon belül váltott klubot, a 2016-os Európa-bajnokság után az al-Vahda futballistája volt. Menedzsere arról beszélt a téli szünetben, hogy topligákból már nem keresik őt, és topklubok sem.

Dzsudzsákra március 26-án fontos selejtező várna Bulgáriában, egy ottani győzelemmel, illetve a Puskás Stadionban Románia vagy Izland legyőzésével a válogatott hazai pályán futballozhatna az idei Európa-bajnokságon. A világbajnok Franciaország, az Eb-címvédő Portugália, és Németország szerepel még ebben a csoportban.

Marco Rossi addig nem hívta be a csapatba két éve, amíg nem volt klubja, és nem volt olyan edzettségi állapotban, hogy segíteni tudjon a csapatnak. A horvátok 2018. márciusi legyőzéséből (2-1) már kivette a részét, utána könnyek között nyilatkozott. Azerbajdzsán ellen lecserélte Rossi, akkor viszont durcáskodott, és nem ült le a kispadra.

Rovatok