Index Vakbarát Hírportál

A szuper norvégot nem fékezték meg, de a BVB-t igen

2020. február 5., szerda 08:31

A nyolc közé jutás volt a tét szerda este a Német Kupában, négy meccset rendeztek, egyiken sem hiányoztak a gólok.

A Bremen a a bajnokságban az Erling Haaland januári érkezése óta száguldó Borussia Dortmundot fogadta, de a norvég ezúttal sem kezdett. El is húztak a hazaiak, szünetben 2-0-ra vezettek. Zelke közelről lőtt be egy kipattanót, Bittencourt viszont a tizenhatoson kívülről bombázott a kapuba, ez óriási lövés volt.

Aztán a szünetben végre beállhatott Haaland, aki az előző három meccsén hét gólt szerzett. Ezúttal bő 20 perc kellett neki a gólhoz: 2-1-re szépített közelről, nehéz dolga nem volt, de a BVB-t ő ébresztette fel, többször is ziccerbe hozta társait, akik még hibáztak, aztán ő már nem.

Csakhogy percek múlva a Bremen egy kontrából újra elment két góllal, Rasica szépen lőtte ki a jobb alsó sarkot, 3-1. A BVB a 78.-ban talált be újra, a Haalandhoz hasonlóan tinédzser Giovanni Reyna csavart szenzációsan a bal felsőbe, a Dortmundnak szűk 20 perce maradt az egyenlítésre.

Haaland és Reyna apja is profi futballista volt, Alf-Inge Haaland és Claudio Reyna neve ismerős lehet 15-20 évvel ezelőttről – előbbi többek között a Nottingham Forest, a Leed United és a Manchester City játékosa volt a Premier League-ben, utóbbi az amerikai válogatott kapitányaként 112 válogatott meccsen lépett pályára, és máig az egyik, ha nem legjobb amerikai játékosnak tartják.

A helyzetek jöttek is, de minden kimaradt, nem sikerült hosszabbításra menteni a meccset, maradt a 3-2. A Bremen jutott a legjobb nyolc közé.

Még drámaibb volt a Schalke-Hertha-mérkőzés, ahol a berliniek a Brémához hasonlóan 2-0-ra vezettek, ám a hazai csapat egyenlített, és elérte a hosszabbítást. Aztán a 115. percben Benito Raman góljával győzött is 3-2-re.

A Dortmundéhoz kieséséhez hasonló meglepetés a Leipzig búcsúja is, hiába lőtt gólt az új igazolás, Dani Olmo, a végig vezető Frankfurt hazai pályán 3-1-re nyert, és továbblépett.

Keddi eredmények

Eintracht Frankfurt–RB Leipzig 3–1

Szerdán még négy meccset játszanak a kupában.

Rovatok