Index Vakbarát Hírportál

Messi keményen visszaszólt a Barcának

2020. február 5., szerda 10:32

Káoszközeli állapot alakult ki a Barcánál, írták szerdán a spanyol lapok:

Utóbbi eseménynek lett a legnagyobb visszhangja, ugyanis Messi talán sosem kritizálta a klubvezetőket, ilyen nyíltan végképp nem.

Az argentin az után szólalt meg, hogy Abidal a Sport.es-nek adott interjújában azt mondta, azért is kellett meneszteniük az előző edzőt, Ernesto Valverdét, mert „a játékosok nem dolgoztak elég keményen a felügyelete alatt”.

Messi az Instagramon jött ki a válasszal.

Nem szeretek ilyesmit tenni, de meg kell mondanom, az embereknek a saját területükért kell felelniük és a saját döntéseikért. A játékosoknak azért, ami a pályán történik. Mi vagyunk az elsők, akik elismerjük, ha nem voltunk elég jók. Emellett a fejeseknek is megvan a felelősségük a saját döntéseikért. Végül, azt hiszem, ha játékosokról beszélünk, neveket kell mondani, mert ha nem, az mindenkit bemocskol, és olyasmi juthat a nyilvánossághoz, ami nem is igaz

- írta Messi.

Valverde két és fél év után, január közepén távozott az egyesülettől, de Abidal az interjúban elárulta, már egy hónappal korábban, a Real Madrid elleni, hazai pályán játszott 0-0 után elkezdték előkészíteni a kirúgását. A Clásicót december 18-án játszották, Valverde utána még három meccset a kispadon töltött, nyertek, majd ikszeltek és veszítettek vele. Abidal feladata volt megtalálni Valverde utódját és erősítéseket szerződtetni: a padra Quique Setién érkezett, miután első körben Xavi visszautasította a posztot, igazolnia viszont nem sikerült senkit.

Messi és Abidal jól ismerik egymást, csapattársak voltak a Barcelonában 2007 és 2013 között, nyertek együtt több bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját.

UPDATE: A legutóbbi hírek szerint szerda este Josep Bartomeu Barcelona-elnök találkozik Abidallal, hogy megvitassák a válsághelyzetet.

Rovatok