Index Vakbarát Hírportál

Boateng kis híján lefejezte a Hoffenheim játékosát

2020. február 6., csütörtök 09:28

 A Bayern München 4-3-as győzelemmel jutott tovább a legjobb nyolc közé a Hoffenheim ellen a német kupában szerdán, de nem ez lesz az a mérkőzés, amire később büszkén tekint majd vissza Jérôme Boateng, a Bayern védője.

Egyrészt, a 8. percben az ő öngóljával szerzett vezetést a Hoffenheim, másrészt a mérkőzés hajrájában volt egy brutális, ugyanakkor nem szándékos ütközése is. A korai öngólt még olcsón megúszta a Bayern, kicsit megrázták magukat, és előbb Benjamin Hübner öngóljával döntetlenre jöttek fel, majd a 20. percben már 2-1-re, a szünetben pedig már 3-1-re vezettek.

Boateng aztán a meccs hajrájában is főszerepbe került, ismét egy negatív jelentettel: a frissen, pár perccel korábban beálló Cristoph Baumgartner fejét szakította le kis híján, amikor teljes testtel ütközött vele fejmagasságban. Baumgartnernek óriási szerencséje volt, a potenciális nyaktörés helyett rövid ápolással megúszta, és a mérkőzést is folytatni tudta, Boateng viszont még sárga lapot sem kapott.

A német kupa negyeddöntőjébe az Union Berlin, a Werder Bremen, a Fortuna Düsseldorf, az Eintracht Frankfurt, a Bayer Leverkusen, a Bayern München, Schalke 04, és a negyedosztályú Saarbrücken jutottak be, a sorsolást február 9-én tartják majd.

Rovatok