Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: elhalasztják a szombati Újpest–Fradit

2020. február 6., csütörtök 12:06

Frissítés: Az MLSZ a két csapat kérésének eleget téve csütörtökön engedélyezte a halasztást, amit a rendező Újpest mellett a Ferencváros is támogatott.

„A szövetség Versenybizottsága a beérkezést követően megtartott ülésén elfogadta a kérelmet, és a mérkőzés későbbi időpontban történő lejátszását rendelte el” – írják.

Szerdán közölte a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy a pálya alkalmatlansága miatt nem rendezhetik meg a Szusza Ferenc Stadionban a szombati Újpest–FTC derbit a játékosok testi épségét óvandó, így arra kérték a rendező csapatot, keressenek új helyszínt a bajnokinak. Az Újpest viszont több problémába is ütközött a hirtelen változtatás miatt, így inkább a halasztást kérvényezték.

A Nemzeti Sport írt arról csütörtökön az Újpest FC-től kapott információk alapján, hogy új helyszín helyett inkább új időpontot keresnének a mérkőzésnek, olyannyira, hogy már be is adták a halasztási kérelmet az MLSZ felé. Ezt egyébként a Ferencváros is támogatta.

Az NSO úgy tudja, hogy az Újpest „az összes szóba jöhető fővárosi és vidéki (!) lehetőséget megvizsgálta”, a probléma nem is ez, hanem hogy a sporttörvényben előírtak szerint nyolc nappal előre kellett volna rendőri biztosítást kérniük, az illetékes rendőrkapitányságok viszont nem vállalták ilyen szák határidővel a biztosítást.

Rovatok