Index Vakbarát Hírportál

Az őrült fordulatok meccsén a Leverkusen legyőzte a Dortmundot

2020. február 8., szombat 21:52

A Bundesliga 21. fordulójának egyik rangadója a Bayer Leverkusen és a Borussia Dortmund szombat esti összecsapása volt, ami sem a gólok számában, sem az izgalomban nem okozott csalódás. A Dortmund a 80. percben még 3-2-re vezetett, azonban az utolsó tíz percben a Leverkusen megfordította a meccset, és végül 4-3-ra nyert.

A meccs első gólját a Leverkusen szerezte a 20. percben, a még éppen nem lesről induló Kevin Volland kapott remek passzt Nadiem Amiritől, ami után egészen a kapuig vezethette a labdát, és magabiztosan lőtt Roman Bürki mellett a kapuba, 1-0. A hazaiak előnye csupán két pecig tartott, amikor Jadon Sancho szöglete után a lendületből érkező Mats Hummels fejelt gólt, 1-1.

A 33. percben aztán át is vette a vezetést a Dortmund, az új igazolás, Emre Can a forduló egyik legnagyobb gólját lőtte korábbi klubja ellen. Egy elé pattanó labdát 30 méterről lőtt kapura olyan ívben, hogy Lukas Hradecky még a labdához sem tudott érni, 1-2.  

Peter Bosz csapata (aki korábban a Dortmund edzője is volt) még a szünet előtt, a 43. percben egyenlíteni tudott. Roman Bürki egy beadásra rosszul mozdult ki, a kapufánál helyezkedő  Jonathan Tah még középre tudta pöckölni a labdát, ami Vollndhoz került, és aki második gólját is megszerezte a meccsen, 2-2.

A második félidő 65. percében a Borussia Dortmund sikeresen végigvitt egy kontratámadás, ami Achraf Hakimi passza után Raphael Guerreiro fejezett be góllal, így megint a a Dortmundnál volt az előny, 2-3.

Az állás ezután a 81. percig nem is változott, ekkor azonban a Dortmund védői nagy hibát követtek el, teljesen üresen hagyták Vollandot a tizenhatos előtt, aki aztán Leon Baileynek készítette le a labdát, a jamaikai szélső pedig belsővel a hosszú sarokba passzolt a rövid oldalra  mozduló Bürki mellett, 3-3. Bailey gólja után egy perc sem telt, és a Leverkusen nyomása újabb gólt eredményezett, Daley Sinkgraven beadását a csapatkapitány, Lars Bender csúsztatta a Dortmund kapujába.

A Dortmund télen igazolt norvég csodacsatára, Erling Haaland először játszott végig egy  meccset új csapatában, most viszont nem tudott gólt szerezni, így német 4 bajnoki után továbbra is 7 gólja van.

Eredmények:

Rovatok