Index Vakbarát Hírportál

Mesterhármassal nyert a Mainz a Hertha ellen

2020. február 8., szombat 18:20

A német labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga 21. fordulójában a Mainz Robin Quaison mesterhármasával 3-1-re nyert a Hertha Berlin otthonában. A vendégek magyar válogatott támadója, Szalai Ádám kezdő volt a mérkőzésen.

A svéd támadó a 17. percben szerezte meg a vezetést, Levin Öztunalitól kapott passzt a tizenhatos vonalánál, majd egy testcsellel elküldte a Hertha kapitányát, Niklas Starkot, majd laposan a hosszú alsó sarokba lőtt, 0-1.

A mérkőzés második góljára a második félidő végéig kellett várni. A 82. percben, az egy perccel korábban Szalai Ádám helyére beállt Karim Onisiwo a berlini védő, Jordan Torunarigha mellől középre passzolta a labdát, amire Quaison érkezett, és az üres kapuba lőtt, 0-2.

A Hertha két perccel később szépített, Dodi Lukebakio szöglete után Dedryck Boyata fejelt gólt, 1-2. A berliniek egyenlítési reményei akkor szálltak el, amikor a 89. percben Marius Wolf a második sárga lapját is begyűjtötte a meccsen, miután egy párharc során teljesen feleslegesen használta a könyökét Onisiwo ellen. A 94. percben az emberelőnyben játszó Mainz még kiharcolt egy büntetőt, amit Quaison értékesített is, 1-3. A svéd játékos a mai mesterhármasával már 11 gólos a bajnokságban. A győzelemmel a 15. helyen álló Mainz már 21 pontos a bajnokságban, és két pontra megközelítették az egy hellyel előttük álló Herthát.

Sallai Roland csapata, a Freiburg Gian-Luca Waldschmidt büntetőből szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Hoffenheimet. A magyar válogatott szélsőt Christian Streich vezetőedző ezúttal nem cserélte be.

A Schalke hazai pályán csak 1-1-es döntetlen játszott az utolsó helyen álló Paderbornnal, így David Wagner csapata egyre jobban távolodik a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helytől. Ha a Mönchengladbach vasárnap nyerni tud az 1. FC Köln ellen, akkor már 7 pont lesz a Schalke hátránya.

Eredmények:

később játsszák:

Rovatok