Index Vakbarát Hírportál

Nyolcgólos meccsen, győzelemmel kezdett a Kisvárda új edzője

2020. február 8., szombat 20:56

A Kisvárda, már Bódog Tamással a kispadon, 5-3-ra nyert az utolsó helyen álló Kaposvári Rákóczi ellen az OTP Bank Liga 20. fordulójában, írja az MTI. 

A csütörtökön kinevezett új vezetőedző, Bódog Tamás ezzel a győzelemmel megszakította a Kisvárda öt mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát, és a csapat november 30-a óta először gyűjtötte be a három pontot. A Kaposvár hiába szerzett három gólt, vendégként tizedik mérkőzésén kilencedik vereségét szenvedte el a szezonban. Pedig az 50. percben még 2-1-re vezetett a Kaposvár, de Tischler Patrik becserélése megfordította a meccset.

Bódog az 57. percben küldte a pályára a 28 éves támadót, aki a 60., majd a 64. percben is gólt fejelt. A 71. percben Fodor Marcell góljával még ki tudott egyenlíteni a Rákóczi, de három perccel később újra a Kisvárda vezetett, a brazil légiós, Fernando Viana góljával. A meccset Tischler zárta le a 82. percben, amikor a harmadik gólját is megszerezte.

A Felcsút 2-0-ra nyert a mérkőzés nagyobb részében kettős emberhátrányban futballozó Paks vendégeként. Pintér Csaba játékvezető a 38. percben előbb Könyves Norbertet, majd a 41. percben Böde Dánielt is kiállította szövegelés miatt. A Felcsút hat nyeretlen meccs után győzött ismét. Az első gólt a csapat új téli igazolása, az ukrán Artem Favorov, míg a másodikat a cseh támadó, David Vanecek szerezte.

A MOL Fehérvár hátrányból fordítva, két távoli lövésből szerzett góllal 2-1 nyert a vendég Mezőkövesd ellen.A forduló rangadóján, a harmadik helyen álló Mezőkövesd kezdett jobban és egy szép ellentámadás végén Berecz Zsombor révén megszerezte a vezetést.

Nem sokáig vezettek a vendégek, miután Elek Ákos távoli lövése Armin Hodzicon irányt változtatva jutott a kapuba. A folytatásban felváltva veszélyeztettek a csapatok, a tabellán második Fehérvár pedig egy újabb távoli lövéssel előnybe került: Lyes Houri védhetetlenül bombázott a kapu jobb felső sarkába.

Budu Zivzivadze érvénytelen találata vezette fel a második félidőt, majd Funsho Bamgboye fejesét fogta nagy bravúrral Szappanos Péter. Húsz perccel a vége előtt Bamgboye ziccert rontott, a túloldalon Nagy Dániel lőtt lesgólt. A Mezőkövesdnek újabb lehetősége már nem volt a gólszerzésre, így a Fehérvár megnyerte a találkozót.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Rovatok