Index Vakbarát Hírportál

Három percen belül két kiállítás volt a Betis és a Barcelona őrült meccsén

2020. február 9., vasárnap 23:39

Parázs meccset játszott a Betis és a Barcelona a La Liga spanyol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának vasárnapi játéknapján. 

Már az 5. percben vezetést szerzett az otthon játszó Betis: Nabil Fekir lövése Clement Lenglet karjára pattant, a bíró visszanézte az esetet és büntetőt ítélt. Sergio Canales be is rúgta a tizenegyest, Marc-Andre ter Stegen kapus a másik irányba vetődött. 

Nem sokáig örülhetett a Betis: a 9. percben a nyáron igazolt Frankie de Jong kapott remek labdát Messitől, a közelről eleresztett lövése védhetetlen volt. 

 Fekir, aki a meccs elején összehozta a büntetőt, a 26. percben maga is betalált. Vidal eladott labdájával iramodott meg, majd Umtiti mellett laposan kilőtte a hosszú sarkot. Ekkor úgy tűnt, Fekir lesz a meccs embere. 

 Még az első félidő vége előtt egyenlített a Barcelona. A hosszabbítás perceiben Sergio Busquets érkezett jól a kapu előterében pattogó labdára. A Betis játékosai azt reklamálták, hogy Lenglet a gól előtt lerántotta az egyik védőt. 

Lenglet jóvátette a meccs elején elkövetett hibáját: a 72. percben a francia védő fejelt gólt egy szabadrúgás után. A kapus elcsúszott az akció közben, így esélye sem volt védeni a nem túl erős fejest. 

Innentől nem a játék dominált a meccsen. A 76. percben egy felesleges szabálytalanság miatt sárga lapot kapott a gólszerző Fekir. A játékosnak ez nem tetszett, folyamatosan mondta a magáét. A bíró erre adott neki még egy sárgát, azaz kiállította. Mindez egy percen belül zajlott le. Három percre rá a meccs másik főszereplője, Lenglet is kapott egy sárgát. Neki is az volt a második, így a Barcelona is 10 emberrel fejezte be a meccset.

Több gól és kiállítás már nem esett, a Barcelona 3-2-re nyert a Betis ellen. A Barcelona továbbra is második a bajnokságban, 3 ponttal van lemaradva a Real Madrid mögött. 

Rovatok