Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas szabadrúgásgól okozta a Napoli vesztét

2020. február 9., vasárnap 17:55 | aznap frissítve

A Serie A olasz labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának vasárnapi játéknapján nagy meglepetésre a Napoli hazai pályán 3-2-re kikapott a Leccétől. Azért is meglepő a Napoli botlása, mivel utolsó két bajnokiját megnyerte Gennaro Gattuso csapata, még a Juventust is meg tudták verni. 

A 29. percben szerezte meg a vezetést a Lecce, húsz perc múlva a lengyel Arkadiusz Milik egyenlített. Még negyedóra sem telt el a Napoli egyenlítése után, megint a Lecce vezetett, ezúttal Gianluca Lapadula volt eredményes. A meccset Marco Mancosu döntötte el, szabadrúgásból lőtt hatalmas gólt a 82. percben. Hiába repült David Ospina kapus, esélye sem volt védeni. 

Hiába válaszolt erre  néhány perccel később a spanyol Jose Callejon egy akrobatikus mozdulattal szerzett góllal, a Napolinak már nem volt ideje egyenlíteni, maradt a 3-2.   Ez volt a Napoli 9. veresége az idényben, a csapat 11. helyen áll a bajnokságban. A kiesés elől menekülő Leccének nagyon jól jött a győzelemmel járó 3 pont, mert a mögötte álló Genova is győzni tudott a Cagliari ellen.

További eredmények, Serie A 23. forduló:

Rovatok