Index Vakbarát Hírportál

A Pécs elhatárolódik a barátságos meccsen verekedő huligánoktól

2020. február 10., hétfő 15:49

„Elhatárolódunk minden erőszakos, nem futballpályára való cselekedettől és annak elkövetőitől” – írja közleményében a Pécsi Mecsek FC futballklub.

„A múlt szombati PMFC–HNK Cibalia Vinkovci felkészülési mérkőzésen sajnálatos és egyúttal elítélendő rendbontás történt a magyar és a horvát szurkolók szervezett csoportjai között. Az események pont egy olyan barátságos előkészületi találkozó közben zajlottak le, amelyen békés, futballszerető felnőttek és gyerekek is részt vettek a nézők soraiban.

Megítélésünk szerint az erőszak nem lehet része a PMFC életének, így elhatárolódunk minden olyan nem futballpályára való cselekedettől és elkövetőtől, ami, és aki félelmet és megbotránkozást kelthet másokban. A biztonsági szolgálattal közösen mindent megteszünk annak érdekében, hogy hasonló incidens ne fordulhasson elő többet a PMFC hazai sportrendezvényein. Az eset kapcsán klubunk vizsgálatot indított, emiatt bővebb tájékoztatással nem áll módunkban szolgálni” – áll a közleményben.

A kovácstelepi focipályán a Pécs a horvát HNK Cibaliával játszott barátságos felkészülési mérkőzést, ahol a helyi és a horvát szurkolók egymásnak estek. A kiérkező rendőrök végül 41 horvát és 3 magyar szurkolót fogtak el és állítottak elő. Mindannyiukkal szemben intézkedések vannak folyamatban. Az ügyben csoportos garázdaság és rendbontás miatt indítottak eljárást. A Városok, stadionok, kocsmák nevű Facebook-oldal korábbi posztja alapján a szurkolók a pályán kezdték el ütni-vágni egymást, egyesek vas- vagy fadarabokkal. Ez a bejegyzés azóta már nem elérhető az oldalon.

Rovatok