Index Vakbarát Hírportál

11-es után közvetett szabad az ötösről

2020. február 11., kedd 08:57

Nem egyszerűen fejeződött be a Bundesliga 2 hétfő esti meccse, amelyen a hamburgi St. Pauli a Holstein Kiel stadionjában lépett pályára. A hosszabbítás perceiig normálisan zajlottak az események, a hazaiak vezettek Ozcan góljával a 30. percben, Veerman az 52.-ben egyenlített. Janni Serra 20 perccel a vége előtt újra megszerezte a vezetést a Kielnek.

2-1-ről kezdődött a ráadás, amikor a játékvezető büntetőt ítélt a St. Pauli javára. Kellett hozzá a videóbíró is, de az ítélet jogosnak tűnt, a Kiel-védő kezezett a 16-oson belül.

A tizenegyest Veerman rúgta el, de Ioannis Gelios kapus bravúrral védett. A kipattanóra is ráugrott, és biztosan eléri akkor is, ha egyik visszafutó védője nem ér hozzá a labdához - így viszont hazaadás lett a dologból, a bíró pedig közvetett szabadrúgást adott a St. Paulinak az ötösről. Szintén jogos döntés.

Ahogy ilyenkor lenni szokott, a Kiel összes embere felsorakozott a gólvonalon, majd jött a szabadrúgás, amire egy emberként robbant ki az egész védekező csapat, és a labda a kitörő kapusról fölé pattant.

Két szögletet ezek után még túlélt a Kiel, amely megtartotta a vezetést, maradt a 2-1. A Kiel 6., a St. Pauli 15. a bajnokságban, utóbbi épp csak az osztályozós hely fölött van.

Rovatok