Index Vakbarát Hírportál

Klinsmann lemondott a Hertha edzői posztjáról

2020. február 11., kedd 10:58 | aznap frissítve

Lemondott Jürgen Klinsmann a Hertha-kispadról, mert úgy gondolja, nem támogatta őt eléggé az egyesület vezetése. Klinsmannt két és fél hónapja nevezték ki a berlini futballklubnál, 10 mérkőzésen vezette a csapatot. Hármat nyertek meg.

A világbajnok játékos a Facebookon jelentette be távozását:

Vezetőedzőként szükségem van a döntéshozók bizalmára. Különösen a bentmaradásért vívott harcban a csapatszellem, a csapategység és a koncentráció a legfontosabb alapelemek. Ha ezek nem garantáltak, nem tudok felnőni a képességeim szintjére, és teljesíteni kötelezettségeimet

- írta hosszabb elköszönő üzenetében az 55 éves edző.

Klinsmann 76 napot töltött vezetőedzőként, november végén Ante Covicot váltotta a Herthánál, akit nyáron neveztek ki Dárdai Pál helyett.

Michael Preetz klubigazgatót váratlanul érte a döntés.

"Megleptek minket a reggeli események, különösen, miután intenzíven együttműködtünk a téli átigazolási időszakban. Semmi jele nem volt ennek" - idézte Preetzet az ESPN. A klubvezető közölte, átmenetileg Klinsmann eddigi másodedzője, Alexander Nouri veszi át a leköszönő tréner posztját.

A német sajtó szerint hosszú távon a Bayerntől ősszel elküldött Nico Kovac az esélyes Klinsmann helyére.

A Hertha a téli átigazolási szezonban az összes európai bajnokságot figyelembe véve a legtöbb pénzt költötte új játékosokra, 78 millió eurót. Ez közel duplája annak, amennyit Dárdai négy év alatt új futballisták igazolására fordíthatott.

A Hertha 14. a Bundesligában, két hellyel és hat ponttal áll az osztályozós hely fölött, az első kieső pozíciótól szintén hat pontra van.

Klinsmann közölte azt is, az egyesületet nem hagyja el, az ellenőrző bizottságban betöltött tagságát továbbra is megtartja.

Rovatok