Index Vakbarát Hírportál

Pelé már a házat sem hagyja el

2020. február 11., kedd 08:19

Fia szerint minden idők egyik legnagyobb futballistája, Pelé depressziós az egészségi állapota miatt. 

Edinho egy Brazíliában hétfőn megjelent interjúban mondta el, apját olyannyira zavarja, hogy nem tud önállóan járni, hogy emiatt nem igazán hagyja el a házát.

"Nagyon törékeny, problémája van a mozgással, ami egyfajta depressziót váltott ki. Képzeljék el, ő a király, mindig is impozáns alak volt, ma pedig nem tud járni rendesen" - nyilatkozta a TV Globónak a legendás futballista fia, aki az okokat is elárulta: csípőproblémák nehezítik apja járását, csak járókerettel képes mozogni. 

Az ősszel 80 éves Pelé 2012-ben esett át sikeres csípőműtéten, de az elmúlt években újra problémái voltak. A nyilvánosság előtt többnyire csak kerekesszékben tudott megjelenni, mint a 2018-as, oroszországi világbajnokság sorsolásán, illetve többször kórházba került vese- és prosztataproblémákkal is. 

A futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnoka 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben ért a csúcsra a brazil válogatottal, azaz nyáron lesz ötven éve, hogy harmadszor is aranyat nyert. Pályafutása jelentős részét a Santosban töltötte, utolsó éveiben játszott a New York Cosmosban. (MTI/Index)

Rovatok