Index Vakbarát Hírportál

Alacsonyan a léc a Hertha ideiglenes edzőjének

2020. február 13., csütörtök 13:19

Csütörtökön sajtótájékoztató keretében jelentette be a Hertha sportigazgatója, Michael Preezt Jürgen Klinsmann ideiglenes utódját: a hétvégén az eddigi segédedző Alexander Nouri irányítja majd a csapatot, bár Preetz szavai alapján több hét átmenti időszakra terveznek, amiben Nouri és Markus Feldhoff közösen készítik majd fel a berlini csapat játékosait.

Nouri első meccsén a Bundesliga utolsó helyezettje, a Paderborn ellen bizonyíthat majd szombaton idegenben – ott nagyon fontos lenne legalább pontot szereznie, vagy inkább nyernie a Herthának ahhoz, hogy eltávolodjanak a kiesőzóna közeléből.

A 40 éves Nouri utoljára 2018-ban dolgozott vezetőedzőként, akkor nyolc mérkőzésből egyet sem nyert meg az Ingolstadt kispadján.

A sajtótájékoztatón beszélt az a Lars Windhorst is, kit épp a klubtól távozó Jürgen Klinsmann szerzett meg befektetőként, nagyban neki köszönhetően igazoltak télen közel 80 millió euróból. Windhorst megerősítette, hogy a csütörtökre klub igazgatótanából is kikerülő Klinsmann távozása ellenére hosszú távon tervez a Herthánál, és megmarad a csapat mögött.

A német Kicker ugyanakkor arról ír, hogy a Hertha fő célpontja továbbra is a legutóbb a Bayern Münchent vezető Niko Kovač a kispadra.

Rovatok