Index Vakbarát Hírportál

Megalázós 11-est akart, saját magát égette be irtózatosan

2020. február 13., csütörtök 11:27

Hatalmas égést hozott össze a Libertadores-kupa selejtezőjének második fordulójában a bolíviai The Strongest játékosa, Rolando Blackburn, aki a 2-0-ra megnyert első meccs után egy büntetőből továbblőhette volna csapatát az argentin Atlético Tucumán ellen, ám annyira lazára akarta venni a figurát, hogy végül saját magát alázta meg. A rendes játékidőben 2-0-ra nyerő Tucumán végül Blackburn hibájának köszönhetően nyerte meg a büntetőpárbajt.

A 2-0-s rendes játékidő után büntetőkig jutott a továbbjutásról való döntés, az argentin Tucumán pedig egyből hibával kezdett, Javier Toledo rontotta el a saját lövését. Mivel utána négy páron át nem rontott a The Strongest, amikor Blackburn odaállt a labda mögé, a továbbjutás múlt rajta.

Blackburn pedig úgy döntött, hogy a kiemelt súlyú lövést megcifrázza kicsit, és egy szökellésből gondolta elrúgni a labdát. Ha bemegy, persze ő minden idők egyik leglazább játékosa, de nem így lett, a Tucumán kapusa, Cristian Lucchetti simán fogta a lövést.

Két párossal később újabb hibát vétett a The Strongest, így a Tucumán végül 6-5-re nyerte hét páros után a büntetőpárbajt.

Hasonló ugrós technikával, csak nagyobb hatékonysággal a Chelsea játékosa, Jorginho lövi a büntetőket, de nála az ugrás maga a matek része, ennek is köszönhetően figyeli ki, merre mozdul a kapus.

Rovatok