Index Vakbarát Hírportál

Viccnek is rossz, mekkora potyagóllal jött az NB III.-as csoda a Magyar Kupában

2020. február 13., csütörtök 08:29

Kisebb fajta csodával került a negyeddöntőbe jutás közelébe a harmadosztályban szereplő Lipót Pékség a Magyar Kupában, szerda este ugyanis 3-1-re legyőzték hazai pályán az NB I.-es Zalaegerszeget a nyolcaddöntő első meccsén.

A lipóti sikerhez a ZTE kapusának, Szemerédi Norbertnek az óriási bakija is kellett azért, a hazaiak ezzel a találattal kerültek előnybe már a hetedik percben. Szemerédi egyetlen mentsége az lehet Harsányi Zoltán lövésénél, hogy a még erősen koratavaszi állapotban levő pályán felpattant előtte a nem túl acélos lövés, amit aztán Szemerédi csúnyán bevédett.

Érdemes kiemelni a szintén szerdai kupameccs, a Honvéd-Haladás végét, amin Davide Lanzafame okozott kisebb dulakodást azzal, hogy nem fogadta el az ellenfél Szekér Ádám kézfogását azután, hogy a mérkőzésen többször is keményen ütköztek.

A jelenetet a Haladás oldaláról élesen kritizálták, elsősorban Lanzafame felelősségét emlegetve. A Haladást irányító Mátyus János így nyilatkozott: „Hogy a magyar labdarúgás befogadott egy máshonnan kivetett játékost, és megüti a játékosomat, ez nem elfogadható. Majd ezt nyilván a megfelelő plénum meg fogja ítélni, ez nem fér bele szerintem. Belefér az, hogy a játékosok néha egymásnak esnek verbálisan, szólnak egy-két nem odavaló szót, de ez talán túlzás volt.”

A Haladás csapatkapitánya, Jagodics Márk arra tért ki, hogy szerinte Lanzafame az egész mérkőzésen „nem túl szépen” viselkedett a fiatal Szekér Ádámmal. „Én úgy gondolom, hogy egy rutinos játékosnak, egy külföldi játékosnak ezt kezelnie kéne. És az, hogy ő a mérkőzés után odamegy a fiatal sráchoz és felpofozgatja, és fogja a nyakát, az nem fér bele. Én, mint csapatkapitány odamentem, megvédtem. [Kálnoki Kis] Dávid odajött szétszedni az embereket, ez már egy utózöngéje a dolognak. Nyilván ez egy jogos kiállítás, mert én odamentem. Ezért vállalom a felelősséget... Egy rutinos, nagyon jó játékos hozzáteszem, de az, hogy ezt itt megcsinálja egy tizenéves fiatallal, akitől mi azt akarjuk, hogy a magyar futballt előre vigye, az nem normális dolog.”

A mérkőzést a Honvéd nyerte 1-0-ra.

Frissítés: Az MLSZ csütörtök délután közölte, hogy fegyelmi eljárást indít a mérkőzésen történtek miatt.

Rovatok