Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Klinsmann-nal lehetett csillogni-villogni

2020. február 14., péntek 08:43

Dárda Pál a Nemzeti Sportnak beszélt arról, hogy keresték-e a Herthától, miután Jürgen Klinsmann kedden 76 nap és 10 meccs után lemondott az edzői posztról. Azóta a Hertha sportigazgatója, Michael Preetz bejelentette, hogy átmenetileg a segédedző Alexander Nouri irányítja majd a csapatot. 

Az egykori magyar szövetségi kapitány elmondta, Klinsmann lemondása után senki sem kereste a klubtól, de úgy érzi, nem is kellett volna. Van elég edzője a Herthának, Nouri is rendelkezik a megfelelő végzettséggel. 

Dárdai 2015 és 2019 között irányította edzőként a Herthát, szerződése szerint nyártól kezdi meg a munkát az U17-es csapattal. Jelenleg mindössze annyi a kapcsolata a klubbal, hogy kijár az utánpótláscsapatok edzéseire, meccseire. A német sajtó is lehetetlennek tartja Dárdai visszatérését, mivel nincs jó viszonyban a sportigazgatóval. 

Dárdait meglepte Klinsman lemondása, főleg, hogy ilyen hamar távozott. Kevesen tudják, hogy mit történt a háttérben, ő is hallott elméleteket. 

A történethez hozzátartozik, hogy a klub arculatának nem ártott Klinsmann szerepvállalása, lehetett vele csillogni-villogni. Más kérdés, hogy az újságokban elkezdték pedzegetni: hiába a sok jó igazolás, a Hertha nem játszik szépen. Akik ezt írták, arról megfeledkeztek, hogy az új futballisták beillesztése nem megy egyik napról a másikra.

Dárdai nem félti a Herthát, szerinte nem fenyegeti a kiesés a berlini csapatot, elég előnye van az osztályozót érő helyen álló Düsseldorffal szemben. Ha a Paderborn, a Köln, a Düsseldorf és a Bremen elleni meccseket nem szúrja el nagyon a Hertha, akkor nyugodtan készülhet a bajnokság hajrájára, mondta. "Ha a városban van elintéznivalóm, sokan megállítanak, faggatnak, hogy mi lesz, én pedig mondom, nem kell aggódni." 

Nem foglalkozik azzal, mire lett volna képes a csapattal, ha ő is annyit költhet igazolásokra, mint Klinsmann. A téli átigazolási időszakban 68 millió eurót költött el új játékosokra a berlini csapat, a lengyel Krzysztof Piateket például 27 millió euróért hozták el az AC Milantól.

Rovatok