Index Vakbarát Hírportál

420 ezer jegyigénylés futott be a budapesti Eb-meccsekre

2020. február 14., péntek 14:54

A Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyilvánosságra hozta a nyári Európa-bajnokság jegyigénylési statisztikáit. Ezek szerint a Németország-Franciaország csoportmérkőzés az egyik legkapósabb Eb-meccs, arra 710 ezer jegyet igényeltek a szurkolók. Ugyanakkor csupán az igénylők tizede juthat be a június 16-i meccsre, mivel a müncheni 75 ezres Allianz Arénában rendezik majd. 

A német-francia meccsnél csak a július 12-i londoni döntő népszerűbb a szurkolók körében, arra 714 ezer igénylés érkezett az szövetséghez. Az egész Eb-re összesen több mint 28 millió jegyigénylés érkezett, ami rekordnak számít, de ebből a stadionok befogadóképessége miatt csak 2,5 milliót tudnak értékesíteni. 

A F csoportban szerepelnek a németek, a franciák, a címvédő portugálok. A negyedik résztvevő kiléte még kérdéses. A magyar válogatott is ebbe a csoportba kerülhet, ha sikerrel veszi a pótselejtezőket. A válogatott első ellenfele Bulgária lesz, győzelem esetén a Románia-Izland párharc győztese következik. 

München mellett Budapest ad otthont az F csoport meccseinek, a nemrég átadott 68 ezere férőhelyes Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek.

Így arról is vannak adatok, hogy hány jegy jutott magyar szurkolóknak a Budapesten rendezett Eb-meccsekre. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ)  honlapján olvasható összegzésből kiderül, hogy a budapesti meccsekre 420 ezer jegyigénylés érkezett. Az eladott jegyek 64 százalékát a rendező országokban vették meg, tehát magyar szurkolók sem maradnak le az Eb-ről. 

A portugál-francia meccsre eladott jegyek 40 százalékát magyarok, 20,5 százalékát franciák, 10 százalékát portugálok vették meg. 

A legtöbb magyar szurkoló várhatóan a pótselejtezőből továbbjutó csapat és a portugálok meccsén lesz: az erre a mérkőzésre elkelt jegyek 57,1 százaléka magyar szurkolókhoz került.

Azoknak a szurkolóknak (köztük a magyaroknak), akiknek csapata márciusban pótselejtezőt játszik, kijutás esetén még áprilisban lehetőségük lesz a maradék jegyekből vásárolniuk. Ezeket érkezési sorrendben adja majd el az UEFA, nem pedig sorsolás alapján, ahogy az előző szakaszokban történt. A felszabaduló jegyek cseréjére, eladására, vásárlására február végétől, kizárólag az UEFA felületén lesz lehetőség.

Rovatok