Index Vakbarát Hírportál

0-3-ról fordított a PSG, aztán jött a pofon a 92. percben

2020. február 15., szombat 20:10

A PSG a Borussia Dortmund ellen játszik Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt kedden, szóval elég fontos hét elé néz a párizsi csapat, de előtte még le kellett tudni a francia bajnokságban utolsó előtti Amiens elleni idegenbeli mérkőzést. Nem tűnt egy teljesíthetetlen feladatnak hozni a bajnokit, de mire észhez tértek, már 3-0-ra ment az Amiens. 

A hazaiak ugyanis az 5., a 29., és a 40. percben is gólt lőttek, a PSG csak szünet előtt szépített Ander Herrera révén. A második félidő közepén aztán tizenhét éves Nianzou Kouassi vette a hátára a párizsiakat, és öt percen belül kétszer is eredményes volt. Az egyenlítő gólnál az Amiens kapusát is túlugorva bólintott a kapuba. 

Annyira bepörgött a PSG, hogy csak idő kérdése volt, mikor fordítanak, ez végül a 74. percben történt meg, amikor Mauro Icardi közelről vágta be a labdát. Ekkora fordítás után általában annyira meg szokott rogyni az ellenfél, hogy már nem tud visszajönni a meccsbe, most mégsem ez történt.

A 92. percben egy kontra végén Sehrou Guirassy góljával egyenlített az Amiens, azaz nem maradt pont nélkül a hazai csapat az eszement mérkőzés után, melynek 4-4 lett a végeredménye. 

(Borítókép: Serhou Guirassy ünnepli csapata negyedik gólját. Fotó: Pascal Rossignol/Reuters)

Rovatok