Index Vakbarát Hírportál

4/14: az akadémiák újabb diadalát hozta az NB I. szombati fordulója

2020. február 16., vasárnap 09:34

Szombaton játszották az NB I.-ben a 21. fordulót, a hat meccsen 15 gól esett. Három csapat, a Fehérvár, a Paks és a Kaposvár lőtt gól nélkül maradt, a maradék kilenc csapatból összesen 14 játékos talált be (a zalaegerszegi Radó András kétszer is).

Ők voltak a forduló gólszerzői:

Pillár, Zivzivadze, Silye, Trujic, Ivanovski, Hasani, Lanzafame, Szolnoki, Gosztonyi, Urblik, Vanecek, Radó, Calcan és Zubkov.

Közülök Pillár Róbert és Jozef Urblik szlovák állampolgár, Szlovákiában kezdett focizni, Vanecek cseh, Trujic, Ivanovksi, Hasani a volt jugoszláv tagállamokból jött (szerb, észak-macedón és koszovói játékosok), Zivzivadze grúz, Lanzafame olasz, Zubkov ukrán.

A magyar gólszerzők közül Silye Erik 23 éves, a pályafutása Békéscsabán indult, majd az FTC-nél és a Soroksárnál játszott Mezőkövesd előtt. A két gólt is szerző zalaegerszegi Radó András a Haladásnál kezdett, onnan FTC, Felcsút úton jutott el Zalába, Szolnoki Roland 28 éves, a Fehérvár után lett a Felcsút játékosa. Így a 29 éves, korábban az olasz Barit és a lengyel Śląsk Wrocławot is megjárt Gosztonyi András – a 2009-ben vb-bronzérmes U20-as válogatott játékosa – az egyetlen akadémiai nevelésű gólszerzője a fordulónak.

Amúgy 21 forduló után az NB I. góllövőlistájának az élmezőnye így néz ki (Feczesin Róbert már nem fog előrelépni, a téli szünetben az NB II.-es Vasashoz igazolt):

9 gólos: Hodzic (bosnyák, Fehérvár), Lanzafame (olasz, Honvéd)

8 gólos: Feczesin Róbert (Vasas, korábban Újpest), Zubkov (ukrán, FTC)

7 gólos: Futács (Fehérvár), Grozav (román, Kisvárda), Gyurcsó (Puskás Akadémia), Henty (nigériai, Puskás Akadémia), Radó (Zalaegerszeg), Vanecek (cseh, Puskás Akadémia), Zivzivadze (grúz, Mezőkövesd).

Rovatok