Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo nélkül is van Juve-szabadrúgásgól

2020. február 16., vasárnap 18:30 | aznap frissítve

Pihentette a vasárnapi, hazai, Brescia elleni olasz futballbajnokin Cristiano Ronaldót a Juventus edzője, Maurizio Sarri. Nagyot nem rizikózott, a Brescia utolsó előtti a bajnokságban, halad a biztos kiesés felé, idegenben meg végképp ritkán igazi ellenfél. Ráadásul a bresciai Florian Ayét már a 37. percben kiállították. Ennek ellenére a fordulót másodikként kezdő Juve kissé megszenvedett a vendégekkel, csak 2-0-ra győzött.

Az első gólt szabadrúgásból szerezte Paulo Dybala. A labda a kapufáról pattant a kapuba, de a kapus így is benne volt, az ő oldalára ment a lövés. Ha Ronaldo játszik, lehetséges, hogy nem Dybala lövi a szabadot, bár az utóbbi időben a kapuhoz közelebbi lehetőségeket a portugál már gyakran átengedi az argentinnak.

A győzelmet csak a 75. percben tudta biztosítani a Juventus, ekkor Cuadrado talált be, Matuidi adott neki sarokkal vissza egy kényszerítőt. A hajrában hosszú sérülés után visszatért Giorgio Chiellini csereként, de újra kidólt egy fontos ember, Miralem Pjanic megsérült.

A Juve ezzel visszavette a vezetést a bajnokságban, de üldözői csak este játszanak, Lazio-Inter-rangadó lesz. A torinóiaknak 57, az Internek 54, a Laziónak 53 pontja van.

Rovatok