Index Vakbarát Hírportál

A videóbíró sem szúrta ki a Chelsea-ManUnited legfájdalmasabb jelenetét

2020. február 17., hétfő 22:56

A Manchester United fontos győzelmet szerzett a Premier League 26. fordulójában, hiszen idegenben verték 2-0-ra a Chelsea-t, de nem vendégek góljai, hanem a vendégek egy másik megmozdulása váltotta ki a legtöbb indulatot a mérkőzésen.

A később gólt is szerző Harry Maguire, a világ legdrágább védője még az első félidőben hozott össze egy kiállításgyanús megmozdulást, amikor egy szereléssel felérő labdaszerzés után a lehető legérzékenyebb helyen rúgta meg Michy Batshuayit.

A mozdulat szándékossága felől nem lehet kérdés, a földön háton csúszó Maguire egyértelműen lendítette a jobb lábát Batshuayi ágyéka felé, ez a visszajátszásokból egyértelműen kiderül, de hiába a videóbírózás, nem sikerült megbüntetni Maguire-t, aki a rúgás után csak nagy nehezen, némi méltatlankodás után kért elnézést a belga játékostól.

Az eset pont a Chelsea kispadja előtt történt, de cserék és az edzői stáb heves reagálása sem hozott eredményt.

Az állás ekkor 0-0 volt még, a folytatásban viszont a Manchester United célzott pontosabban, már ami a kaput illeti. Az első félidő legvégén Anthony Martial (1:04), a második közepén pedig Maguire szerzett gólt (2:59), ekkor már fejjel, és nem lábbal lett főszereplő. A második félidőben egyébként a Chelsea is eljutott két gólig, de Kurt Zouma gólját (2:28) lökés, Olivier Giroud (4:00) találatát pedig les miatt vonta vissza a videóbíró, így lett 2-0 a végeredmény a manchesteri csapatnak.

Chelsea-Manchester United 0-2

Rovatok