Index Vakbarát Hírportál

Alig ismert dán futballistát szemelt ki a Barcelona

2020. február 18., kedd 11:16

Meglepő igazolásra készül az FC Barcelona, a katalán lapok állítják, Martin Braithwaite érkezése már biztosra vehető. Bár a múlt héten még négy másik nevet említettek, mint a Dembélé helyére érkező rendkívüli igazolás, az utóbbi napokban a dán lett a favorit, akit a lesérült francia miatt különleges engedéllyel igazolhat le a klub.

A Sport.es szerint a támadó három és fél évre írhat alá, 18 millió euróba kerül, ennyi a kivásárlási ára. Úgy tudni, az új Barcelona-edző, Quique Setién kifejezett kérésére veszik meg épp őt.

Milyen igazolás lesz Braithwaite?

  • 417
    Nem tudom, most hallok róla először
  • 160
    Hibás döntés megvenni
  • 141
    Jó, be fog válni

Ha ön még nem hallott Braithwaite-ről, ne röstellje, sok kiugrót eddig nem vitt véghez a csatár. 28 éves, a Leganésbe bő egy évvel ezelőtt a Bordeaux-ból került, előtte az angol másodosztályú Middlesbrough-ban szerepelt. Korábban a Toulouse-ban játszott, hazájában 2014-ig az Esbjerg profija volt. Egyéni rekordja 13 gól egy szezonban, ezt a Toulouse-ban hozta össze 40 meccsen. A Leganésben egy év alatt, 41 meccsen szintén 13 gólig jutott. 2013 óta dán válogatott, 39 mérkőzésen hétszer talált be, ott volt a 2018-as világbajnokságon.

Rovatok