Index Vakbarát Hírportál

Féltem, hogy egy nagyobb levegővételétől is elesik az ellenfele

2020. február 19., szerda 11:03

Jürgen Klopp szerint csapata támadóharmadban mutatott gyengélkedése és a házigazda Atlético Madrid negatív taktikája vezetett a címvédő Liverpool 1-0-s vereségéhez kedden este a futball-Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, írja az MTI.

A Liverpool edzője a meccs utáni sajtótájékoztatón gratulált a hazaiaknak, emellett viszont egyértelműen kiderült szavaiból, hogy nem volt elragadtatva Diego Siemone csapatának hozzáállásától, amivel a bírót is nehéz helyzetbe hozta.

„Egy ilyen környezetben játékvezetőként nagyon erősnek kell lenned. Az első félórában három játékosuk is elterült a földön, nem tudom, miért" – mondta Klopp, aki a félidőben azért cserélte le Sadio Manét, hogy sárga lapja után nehogy pirosat kapjon. „Tartottam tőle, hogy egy újabb párharcnál az ellenfele, akkor is elfekszik, ha Sadio egy nagyobb levegőt vesz. Nem akartam ilyen helyzetet. Célpont volt, egyértelműen látszott. Az ilyesmi része a futballnak, de én nem szeretem."

Mane könyöklésért kapott sárga lapot a 40. percben, majd kicsit később újra eltalálta könyökkel Sime Vrsaljko arcát, amiért viszont csak szóban figyelmeztette a bíró az Atlético-drukkerek fütyülése közepette.

Klopp ugyanakkor a kritika mellett dicsérte is a spanyolokat. „Az Atlético koncentrációs szintje védekezésben egészen kivételes volt ma. Nem vagyok csalódott a teljesítményünk miatt, de a támadóharmadban nem voltunk elég jók" – mondta Klopp, aki szerint nincsenek kilátástalan helyzetben, hazai pályán meg tudják fordítani a párharcot.

Diego Simeone kollégájánál jóval boldogabban értékelt. „Nem ez minden idők legszebb éjszakája, hiszen nem nyertünk egyetlen trófeát sem, de vannak olyan esték, amiket nem felejtesz el. A világ legjobb csapata volt itt és mi legyőztük" – mondta az argentin vezetőedző.

A párharc visszavágóját három hét múlva (március 11.) rendezik Liverpoolban.

Rovatok