Index Vakbarát Hírportál

Felcsút-Mezőkövesd rangadó lesz a Magyar Kupában

2020. február 19., szerda 20:37

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőinek visszavágóján a címvédő Fehérvár FC a macedón Visar Musliu 89. percben szerzett góljával, ha nehezen is, de 1-0-ra nyert az Újpest ellen, amivel összesítésben is 1-0-val jutottak tovább a negyeddöntőbe.

A Szegeden játszott odavágóhoz hasonlóan, ezúttal sem volt közönségszórakoztató a két csapat játéka. Sokáig úgy tűnt, hogy a rendes játékidőben most sem születik gól, a mérkőzés végén azonban egy szöglet utáni kavarodás végén Musliu kotorta az újpesti kapuba a labdát.

A tavaly döntőt játszó Budapest Honvéd hosszabbítás után, idegenben lőtt góllal ejtette ki a Szombathelyi Haladást. A budapesti odavágón a Honvéd 1-0-ra nyert Tonci Kukoc góljával, a visszavágón pedig a másodosztályú Haladás Jancsó András 30. percben szerzett góljával 1-0-ra nyerte a rendes játékidőt.

A döntetlen állás után következhetett a hosszabbítás, aminek második percében Tóth Barna a Haladás második gólját is megszerezte. A szombathelyiek nyolc percig álltak továbbjutásra, amikor a Honvéd védője, Ivan Lovric szépített, és összesítésben 2-2-re mentette az állást. Lovric gólja azt jelentette, hogy a kispesti csapat az idegenben szerzett gólnak köszönhetően ejtette ki a másodosztály 18. helyén álló Haladást.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágók:

A negyeddöntők sorsolását a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) még a Haladás-Honvéd-meccs lefújása előtt elvégezte. A még versenyben lévő két másodosztályú csapat, a Dorog és az MTK egymással került össze. A negyeddöntők rangadója a harmadik helyen álló Mezőkövesd, és a negyedik Felcsút összecsapása lesz.

Magyar Kupa, negyeddöntők:

Rovatok