Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi: Ez a legmagasabb szint, amin valaha játszottam

2020. február 20., csütörtök 08:50

Gulácsi Péter csapata, a német RB Leipzig szerdán idegenben 1-0-ra nyert a Tottenham ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A magyar válogatott kapus végigjátszotta a meccset, több nagy védése volt: a 7. percben 0-0-ás állásnál Steven Bergwijn lövését védte bravúrral, majd a meccs utolsó 20 percében az argentin Lo Celso jól helyezett szabadrúgását tolta kapufára. 

Ez a legmagasabb szint, amelyen valaha játszottam Emiatt sokáig emlékszem majd a mostani győzelemre, de bízom benne, hogy nem a BL-nyolcaddöntő a csúcs.

- értékelte a meccset Gulácsi a Nemzeti Sportnak.

Csalóka eredménynek tartja az 1-0-ás győzelmet, még nem dőlt el a párharc, hiába az idegenben rúgott gól. Reálisnak tartja a végeredményt, de van benne hiányérzet amiatt, hogy 1-0-ás vezetésnél kihagyták a helyzeteiket. Meglepte, hogy dominálni tudtak a Tottenham ellen, hiszen mégiscsak idegenben játszottak, szerinte Szon és Harry Kane hiánya miatt játszott passzívan José Mourinho csapata. "Úgy tűnik, elkaptuk a fonalat, remélem, folytatódik a jó sorozatunk."

Azt is elmondta a 29 éves kapus, hogyan tudta védeni Lo Celso szabadrúgását a 73. percben.

A labdát láttam, de azt hittem a másik oldalt választja, ezért talán kicsit későn indítottam el a vetődést. Szerencsére így is sikerült elérni, és a kapufa is segített.

A visszavágót március 10-én rendezik. A szerdai játéknap másik meccsén az Atalanta hazai pályán 4-1-re ütötte ki a Valenciát.

(Borítókép: Gulácsi Péter a Tottenham elleni BL-nyolcaddöntőn február 19-én. Fotós: TF-Images Ügynökség: Getty Images)

Rovatok