Index Vakbarát Hírportál

Dán válogatott csatárral pótolja Suárezt és Dembélét a Barcelona

2020. február 20., csütörtök 13:48

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) és a a spanyol bajnokság, a La Liga vezetői korábban engedélyezték az FC Barcelonának, hogy az átigazolási időszakon kívül pótolhassák súlyosan megsérült francia világbajnok játékosukat, Ousmane Dembélét. Dembélé mellett az uruguayi Luis Suárez is sérült, ezért is volt szükség egy igazolásra. 

Nem vehetett meg akárkit a Barcelona: a szabályok szerint az  új játékos csak a spanyol bajnokságból érkezhet, és csak a bajnokságban léphet pályára a Barcelonában, a Bajnokok Ligája tavaszi mérkőzéseire nem nevezhető be. 

Ezek alapján a Barcelona kiszemeltje a kiesőhelyen álló Leganés csatára, Martin Braithwaite lett, csütörtökön jelentették be megvásárlását.

A Barcelona 18 millió eurót fizetett a 28 éves 39-szeres dán válogatott focistáért, kivásárlási árát 300 millió euróban határozták meg. Braithwaite  2024-ig írt alá a Barcelonához. 

Nem mondanánk, hogy Braithwaite ontja a gólokat: az idei bajnokságban 24 meccsen összesen 6 gólt szerzett, ami a spanyol góllövőlista 28. helyére elég jelenleg. A dán korábban a Middlesbrough, a Bordeux és a Toulouse csapataiban játszott. 

Ugyanakkor a Leganés kiakadt Braithwaite eligazolásán, mivel maguk is szerették volna pótolni a távozó csatárukat, de erre nem kaptak engedélyt a szövetségtől. Szerintük ez sérti a klubok közti egyenlőség elvét. 

Rovatok