Index Vakbarát Hírportál

Messi bolondot csinált a védőkből, 40 perc alatt lőtt mesterhármast

2020. február 22., szombat 18:23

Könnyed győzelemmel készült a keddi, Napoli elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre a Barcelona, ami már a félidőre eldöntötte a mérkőzést az Eibar ellen, hiszen a szünetben már 3-0-ra vezettek Lionel Messi mesterhármasának köszönhetően.

Azzal, hogy az argentin már a 14. percben vezetést szerzett csapatának, hat éve a leghosszabb gól nélküli sorozatát zárta le, a szombati találat előtt ugyanis sorban négy bajnoki mérkőzésen nem volt eredményes.

Messi az első két gólnál a robbanékonyságát és a labdatartását használta ki, előbb három, majd két védőt vert át nagyon simán a gólja előtt. Harmadikra kis szerencse is kellett a találathoz, de Messi az elé visszakerülő labdát pazar mozdulattal vágta a hálóba.

Messi pályafutása során 54. alkalommal jutott mesterhármasig, negyedszer sikerült neki a triplázás az első félidőben – utoljára 2013-ban, a Sevilla ellen volt ilyen gyorsan három gólja.

A korai és megnyugtató előny tudatában a Barcelona kicsit visszavett a tempóból a második félidőben, de még így is sikerült két góllal növelniük az előnyt a hajrában. Előbb Messi került ziccerbe, és miután pár bokamozdulattal megtáncoltatta a védőket és elfektette a kapust, nagyon könnyű gólt szerzett, majd az utolsó perchez érve Arthur Melo volt eredményes a Martin Braithwaite lövéséből lepattanó labdából, vagyis a Barcelona vészigazolása nem hivatalos gólpasszal mutatkozott be – a negyedik gólnál is tőle érkezett a labda egyébként Messihez, de itt belekotort még egy Eibar-játékos is, ezért nem kapta meg az asszisztot a dán.

Eredmények

Borítókép: Lionel Messi ünnepel az Eibar ellen szerzett egyik gólja után. Fotó: Tim Clayton - Corbis / Getty Images Hungary

Rovatok