Index Vakbarát Hírportál

Haaland 30 meccsen 40 gólnál jár; a Hertha 5-0-s verést kapott

2020. február 22., szombat 17:31

Ha a Paris Saint-Germain nem volt akadály Erling Haaland számára, akkor joggal gondolhatta mindenki, hogy a Werder Bremen ellen sem marad majd gól nélkül a Borussia Dortmund csatárzsenije, és így is lett: a norvég játékos a második félidőben vette be a hazai csapat kapuját.

A Dortmund ekkor már 1-0-ra vezett Dan-Axel Zagadou góljával (a gólpasszt a másik menetrendszerűen teljesítő dortmundi játékos, Jadon Sancho adta), majd nem sokkal később Haaland is eredményes volt a kapus fölött okosan átpörgetett labdával.

Haaland ezzel már 40 gólnál jár a szezonbeli 30. meccsén (az osztrák Salzburgban mutatott teljesítményét is ide számítva), de csak a 2020-as, dortmundi teljesítménye is lenyűgöző, hiszen február vége sincs, és már 12 gólnál jár, mindezt kilenc mérkőzésen hozta össze.

Nagy verést kapott a Hertha, kiütéses siker Gulácsiéknak

Tovább folytatódott a Köln elmúlt meccseken látható óriási ingadozása, ami most éppen egy 5-0-s győzelmet jelentett a Hertha otthonában. A Köln az elmúlt öt meccsén sorban 3-1-re nyert a Wolfsburg ellen, aztán 5-1-re kaptak ki a Dortmundtól, majd 4-0-ra verték a Freiburgot, amit a Bayern München elleni 4-1-es vereség követett a mostani kiütés előtt, vagyis olyan, mintha csak sokgólos győzelmek és vereségek lebegnének a szemük előtt.

A Herthát átmenetileg irányító Alexander Nouri az első meccsén nyert a Paderborn ellen, most viszont nagy vereségbe szaladt bele csapatával, ami tovább mélyítheti a krízist a berlini csapatnál.

Ugyancsak ötgólos sikert aratott Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig, ami idegenben nyert 5-0-ra a Schalke 04 ellen. A lipcsei csapatban gólpasszokból szerzett mesternégyest Christopher Nkunki, aki a második félidőben 30 perc alatt négy gólnál is tökéletesen készített elő.

Eredmények

Rovatok