Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal 3-2-re nyert a villámgyors gólok meccsén

2020. február 23., vasárnap 20:01

Az Arsenal futballcsapata jó sorozatban van, hét forduló óta veretlen az angol bajnokságban. A 27. fordulóban 3-2-re verte az Evertont, ami már az első percben vezetést szerzett. 

A két csapat közvetlenül egymás után állt a tabellán, az Arsenal egy győzelemmel megelőzhette 10. helyen álló riválisát. Igazi presztízsmeccs volt ez tehát. A vendégek elég jól elkapták a rajtot, szinte a kezdés után szabadrúgáshoz jutottak, a kapu elé beívelt labdát pedig Calvert-Levin ollózva vágta kapuba, 49 másodperc ment le még csak a meccsből.

Az Arsenal magára talált, a 26. percen Nketiah felugrós lövéssel egyenlített, majd hét perccel később a kiugrott Aubameyang lőtte ki a bal alsó sarkot, 2-1-re mentek ezzel a hazaiak.

A félidő végén az Everton egyenlített, a 45+4. percben a szöglet után úgy tűnt, hogy rendesen egyik csapat játékosai sem tudják eltalálni a labdát, de végül valahogy Richarlison a kapuba terelte. ezzel lett 2-2.

A második félidő rajtja hasonlóan sikerült, mint az elsőé, még fél perc sem telt el, amikor Aubameyang beállította a végeredményt. Az Arsenal-csatár a 11-es pontról kimérten kapuba fejelt egy beívelést. 

A győzelmével az Arsenal 37 pontos lett, és a 9. helyre jött fel, az Everton visszacsúszott 11. helyre.

Premier League, 27. forduló:

szombaton játszották:

    hétfőn játsszák:

Borítókép: Calver-Lewin ollózós gólja (Catherine Ivill/Getty Images)

Rovatok