Index Vakbarát Hírportál

Követhetetlen tempóval jött fejelni az Atlético-játékos

2020. február 23., vasárnap 23:46

A spanyol futballbajnokság harmadik helyéért nagy a tülekedés, az Atlético Madrid is győzelmi kényszerben volt a Villarreal ellen, ha nem akart lemaradni a dobogóról a 25. fordulóban. Végül 3-1-re nyert. 

A nap derbije a Getafe–Sevilla volt, mert egy győzelemmel mindkét csapat elérhette a harmadik helyet a Barcelona és a Real Madrid mögött, a Getafe pedig még kétpontos előnyt is kiharcolhatott közvetlen riválisaival szemben. Erre nem adott esélyt a Sevilla, 3-0-ra győzte le a Getafét. 

Az Atlético és a Villarreal is közvetlenül egymás mögött voltak a tabellán, a vendégcsapat is esélyt kapott, hogy felzárkózzon a nagyok mögé. Jól is kezdett a Villarreal, a 16. percben Paco Alcacer megszerezte a vezetést egy 16-osról eleresztett bombával. A hét közben a Liverpoolt is legyőző Atlético nehezen indult be, de a félidő végére már kiegyenlített, Vrsaljko emelésére Correa csapott le és gurított hálóba. 

A 64. percben Koke fejesével már vezetést is szerzett a hazai csapat. Correa valószínűleg nem is őt kereste a beadásával, de az elsöprő lendülettel érkező támadó mindenkit meglepett.

A harmadik hazai gólt agresszív letámadás előzte meg, pillanatok alatt kétszer is megszerezték a labdát Kokéék, majd Joao Félix fejezte be az akciót egy lapos lövéssel.

A győzelemmel az Atlético a harmadik, de csak jobb gólkülönbséggel előzi meg a szintén 43 pontos Sevillát.

La Liga, 25. forduló:

    szombaton játszották:

    pénteken játszották:

Rovatok